Nya boende

Välkommen som medlem i Brf Nils 23


Här kommer lite information om sådant som är bra att veta om Brf Nils 23. Hoppas att du ska trivas här i huset. Har du några fler frågor går det bra att kontakta styrelsen på info@nils23.se


Gården

Gården är till för alla. Vi har en gemensam grill som alla, d v s både hyresgäster och medlemmar, har tillgång till. Till varje lägenhet hör ett galler som var och en ansvarar för. Det gallret ska följa lägenheten och alltså lämnas över vid försäljning. Om det inte finns något galler som tillhör din lägenhet, kan du ta kontakt med styrelsen. Bjud gärna vänner på fest på gården men var medveten om att det kan komma andra som vill grilla eller nyttja gården. Det går alltså inte att få ensamrätt där.


Städdagar

Två gånger om året har vi gemensamma städdagar i huset. Då städar vi hela huset och gården ordentligt och fixar det som behövs. Det blir trevliga dagar då vi umgås ett par timmar. Föreningen brukar bjuda på korv som grillas på gården.


Trapphus

Vi turas om med att städa trapphus och tvättstuga enligt ett rullande schema. Aktuellt schema sitter vid tvättstugan tillsammans med instruktioner kring städning. Efter städning ska det signeras i schemat på anslagstavlan.


Det är viktigt att inga föremål ställs i trapphuset eftersom detta är enda utrymningsvägen vid t ex brand. Det är också viktigt för allas trivsel att det inte ställs ut föremål, vem vill lukta på andras sopor? Om föreningen får böter vid en brandbesiktning kommer den som ställt saker att debiteras motsvarande summa.


 

Tvättstugan

Varje lägenhet har var sitt tvättlås som används för att boka tvättid på tavlan vid tvättstugan. Har din lägenhet inget lås, kan du ta kontakt med någon i styrelsen. När tvättstugan har använts ska golvet sopas, ludd tas ur torktumlaren och tvättmedelsfack torkas ur. Då blir det trevligt och fräscht för nästa som ska använda den (tvättmedelsfacket är extra viktigt ur allergisynpunkt).


 

Ansvarsgrupper

Vi har delat in lägenheterna i ansvarsgrupper för att vi som är medlemmar ska hjälpas åt med att se till att allt i huset ska fungera bra. Du kommer att bli tilldelad en av följande grupper: arbetsgrupp, fixargrupp eller städgrupp. Har du önskemål får du kontakta styrelsen.


Hemsidan

Här på föreningens hemsida läggs aktuell information om huset ut fortlöpande. Alla som bor i huset uppmanas att gå in där med jämna mellanrum för att hålla sig ajour.


 
 Copyright © All Rights Reserved